Cégkivonat igénylése elektronikus formában

Cégkivonat igénylése elektronikus formábanEgyre többen vannak azok, akik szeretik ügyeiket online intézni, legyen szó akár magánügyekről, akár céges ügyekről. Szerencsére ma már szinte minden lehetőség adott, hogy akár a céges ügyeket is az interneten keresztül tudjuk intézni, ugyanis a legtöbb hivatalos dokumentum is rendelkezésre áll elektronikus formában.

Az egyik legtöbbet használt céges dokumentum a cégkivonat, amit nem csak igényelni tudunk online, hanem akár elektronikus formában is fogunk megkapni. Ez az elektronikus forma két fajta lehet, pdf vagy es3 formátum.

Pdf formátumú a hiteles cégkivonat. Ez egy általános dokumentumhoz hasonló, és hiteles formában tanúsítja a cégjegyzékben jelenleg is szereplő információkat egy vállalkozásról.

A másik elektronikus formátum az e-hiteles, vagy más néven es3 cégkivonat. Az es3 a fájl formátumát jelöli, megnyitásához szükség van az ingyenesen letölthető és használható e-Szigno programra. Az es3 cégkivonat digitális hitelesítéssel rendelkezik, kinyomtatva elveszíti hitelességét. Akkor igényeljünk ilyet, ha biztosak vagyunk benne, hogy el fogják fogadni ott, ahol fel szeretnénk használni.

A cégkivonat igényléstől sem kell megijedni, ugyanúgy működik, mint egy internetes vásárlás. A különbség csak annyi lesz, hogy nem egy futár fogja kiszállítani az elektronikus dokumentumokat, hanem kiküldi a rendszer e-mailben a megadott e-mail címre.