Miért jó az elektronikus cégkivonat?

Miért jó az elektronikus cégkivonat?A mai világban az elektronikus ügyintézés az élet szinte minden területén nagy népszerűségnek örvend. A céges világban is egyre többen választják az online ügyintézést, amit az elektronikus formájú cégkivonatok is elősegítenek.

A cégkivonat a céges világ egyik alapvető dokumentuma, szinte minden szerződéskötés, hivatalos ügyintézés esetén be kell mutatni, mellékelni kell valamilyen formában. Cégkivonat segítségével lehet pl. a vállalkozás alap információit bizonyítani, azt alátámasztani, hogy valakinek joga van az adott vállalkozás nevében eljárni, aláírni, de akár egy konkurenciát, partnert is le lehet vele ellenőrizni.

Ha nincs előírva konkrétan egy ügyintézés során, hogy közhiteles (papír alapú) cégkivonatra van szükség, akkor érdemes elektronikus cégkivonatot beszerezni. Az elektronikus formátum lehet pdf is, de létezik e-hiteles cégkivonat is, elektronikus aláírással.

Az elektronikus cégkivonat egyik legnagyobb előnye, hogy rendkívül gyorsan beszerezhető. Egy olyan weboldalt kell keresni, mint pl. a https://www.cegkivonatmost.hu/. Ezek a weboldalak céges dokumentumok kibocsátásával foglalkoznak. A dokumentumokat megbízható forrásból, hitelesítéssel készítik, elektronikus formában pedig percek alatt elkészítik és e-mailben kiküldik.

Nem csak a beszerzés szempontjából, hanem a felhasználást tekintve is előnyös az elektronikus formátum. Nagyon könnyű továbbküldeni, feltölteni a helyhasználás helyére, nem kell személyesen eljuttatni a másik félhez, mint pl. a közhiteles cégkivonatot.