Nagyon fontos az alkalmassági vizsgálat szemműtét előtt

Nagyon fontos az alkalmassági vizsgálat szemműtét előttA lézeres látásjavító kezelések mindössze pár percig tartanak, ahhoz azonban, hogy maga a kezelés gördülékenyen menjen, szükség van egy nagyon alapos megelőző alkalmassági vizsgálatra. Az alkalmassági vizsgálat általában kb. két órás szokott lenni, és a vizsgálat során azt térképezik fel, hogy elvégezhető-e valamelyik szemműtéti eljárás az adott páciensnek.

Ahogy maga a kezelés is, úgy az alkalmassági vizsgálat is fájdalommentes. A vizsgálat előtt bizonyos ideig nem szabad kontaktlencsét viselni, mivel az megváltoztatja a szaruhártya alakját, a vizsgálatot viszont természetes állapotban kell elvégezni. Az alkalmassági vizsgálat pupillatágítással kezdődik, erre ugyanis szükség van a legjobb eredményekhez.

A részletes alkalmassági vizsgálat során a lehető legpontosabban feltérképezik a szemeket, és ezzel együtt a látásproblémákat is. A vizsgálatokkal együtt átbeszélik azokat a kizáró egészségügyi okokat, melyek ideiglenesen vagy véglegesen meggátolják a lézeres szemműtét elvégzését.

Aki alkalmasnak bizonyul a vizsgálatokat követően, annak a vizsgálati eredmények segítségével egy várható eredményt is tudnak mondani, ha elvégezteti a kezelést. A várható eredmény és a szemműtét típusok ismeretében mindenki el tudja dönteni, hogy elvégeztetni-e a szemműtétet, vagy sem. Az biztos, hogy a döntéshez a lehető legtöbb és legpontosabb információ fog mindenkinek a rendelkezésére állni.